Diàlegs, una mostra de la importància del treball en equip

Sergi Pau (@sergipau99)

Tothom sap què és això del treball en equip ja siga pel seu pas pels diferents cicles educatius o per la seua activitat professional. Durant l’aprenentatge, les persones anem adquirint capacitats que ens fan més socials, ens ajuden a relacionar-nos i sobretot a viure en conjunt. No obstant això, el treball en equip no es com de veritat pensem que és. Moltes vegades pensem en aquest mode de treball amb la visió de llevar-nos feina de damunt i repartir-a entre tots els components de l’equip, però, aquesta forma de treball no busca reduir el treball individual, sinó que com bé diuen molts experts, pretén ser, a partir del talent de cadascun dels components, una ajuda valuosa pel desenvolupament de tasques que tinguin un resultat satisfactori.

YouTube també és en moltes ocasions un niu de treball en equip i una molt bona mostra d’aquest tipus de treball és el canal Diàlegs, el qual mostrem al complet amb el seu equip que porta al darrere per donar a conèixer tant l’esforç col·lectiu que fan els Valentúbers així com per demostrar que tot i que hi haja persones que no apareixen en primer plànol, el seu treball és més que important, necessari.

El canal “Diàlegs” naix en maig de 2018 , un espai on, setmanalment, s’entrevisten a diferents protagonistes valencians que estan deixant la seua empenta, tant solistes i grups de música, com periodistes, il·lustradores, youtubers i valentúbers o escriptores. A més forma part de la primera onada de valentúbers per crear contingut en valencià a YouTube.

Entre el seu equip professional podem trobar:

  • Emma Tomás Gozálbez – Presentadora

Graduada en periodisme i amb el màster en Màrqueting Polític, Emma Tomás ha treballat a diferents mitjans de comunicació, tant a premsa com a ràdio, gabinet de premsa i televisió. Ara està sotmesa al progama de ràdio La Graella a Ràdio Siete, qui presenta i, també,és responsable de la secció de música de la Revista SAÓ.  Ha comptat amb la seua faceta com a escriptora, després de publicar a 2017 el seu primer llibre de relats, “Lluvia de septiembre”.

  • Natàlia Medina Escrivà – Càmera i Editora

Formació professional com a realització d’espectacles i projectes audiovisuals a l’igual que amb il·luminació, captació i tractament de la imatge. Natàlia junt a Enrique Ferrer formen part del projecte Filmics i  és càmera i editora del canal de YouTube Diàlegs.

Dins de la seua experiència professional destaquen els treballs realitzats com a editora de vídeo i fotografia, gravació de vídeos, realització de vídeos en directe, tècnica d’il·luminació i creació de gràfics.

  • Enrique Ferrer Núñez – Càmera i Editor

Enrique està especialitzat amb il·luminació, captació i tractament de la imatge a l’igual que també amb realització audiovisual i espectacles. Actualment, també forma part de l’equip Diàlegs, on setmanalment és càmera i editor dels capítols que veiem  a YouTube.

A la seua trajectòria professional destaca com a càmera, editor de vídeos i tècnic audiovisual i d’il·luminació. També ha sigut director de fotografia a curtmetratges i ha realitzat funcions de postproducció i edició de fotografia.

  • José Javier Jiménez Tolosa – Càmera i Editor

Especialitzat en imatge i so, José també és editor i càmera a Diàlegs. Actualment és freelance i ha treballat a diferents empreses audiovisuals com a operador i auxiliar de càmera a equips ENG i directes, edició de vídeos i realitzador.

Dins de la seua faceta professional destaquen els treballs realitzats a mitjans de comunicació com TVE, Antena 3, Telecinco, Eurosport, La Sexta, Cuatro o Agencia EFE.

Presentats els components d’aquest canal de YouTube en valencià, falta saber que pensen i que opinen sobre el treball en equip i especialment sobre l’importància d’aquest mètode vinculat al seu canal, és per això que hem parlat amb ells i açò és el que ens conten.

-Com creieu que és d’important el treball en equip per a realitzar videos per a YouTube?

Creiem que és fonamental. No sols per a realitzar vídeos a YouTube, sino per a la vida en general. En el nostre cas, una cosa a favor que ens caracteritza és la bona coordinació i el bon “companyerisme” que tenim, a banda de la passió que posem cada un de nosaltres en aquest projecte anomenat Diàlegs.

-I el treball en equip que creieu que ens aporta individualment?

Ens aporta moltíssimes coses. Aprendre a treballar en grup, l’estima cap a persones que posen passió al que tu també li poses, companyerisme, amistat, valorar una professió tan precària com puga ser aquesta. I el respecte

-I si no parlem de YouTube específicament, creieu que el treball en equip també és important?

Si, ho hem dit abans. En la vida diària, en la vida laboral, el treball en equip és necessari i que deuriem d’aprendre des de ben menuts, valorar-ho perquè si saps fer-ho, tens molts punts guanyats en la teua vida laboral

-Quins creieu que son els beneficis de treballar en equip?

Com hem comentat abans, treballar en equip ens aporta molts valors positius com són el bon companyerisme, aprendre a fer una bona coordinació (essencial perquè tot isca bé), l’amistat tan gran que es genera entre nosaltres , i el valor tan essencial que et regalen a tu com a persona i professional cada un dels teus companys, igual que també l’aprenentatge tan gran que reps de cada un d’ells

-Seria possible “Diàlegs” sense l’equip que teniu darrere? O siga, sols amb la figura d’Emma com a periodista.

No seria possible . Diàlegs és un canal que s’ha creat amb aquest equip que tenim. Natalia Medina i Enrique Ferrer (Filmics) són els que majoritàriament venen a la gravació, fan de càmeres. I José Javier Jiménez (jojajito Media) l’edició. Això sí també van canviant aquesta tasca. I jo, Emma, faig la conducció, direcció, xarxes i producció. Tots som essencials i fonamentals per donar vida a aquest canal.

Top