Eugeni Alemany, a Diàlegs: «Si et preocupa tant el valencià, fes coses en valencià!»

L’humorista i presentador es dirigix als joves perquè produïsquen continguts divertits en la nostra llengua: «Les coses més frívoles o superficials sovint són les que provoquen més canvis en la mentalitat de les persones»

 

Sergi Moyano (@sergimoyano_)

📌 «Feu coses en valencià, atreviu-vos a cagar-la! Necessitem continguts en la nostra llengua». Així de clar i ras ha estat Eugeni Alemany en el final apoteòsic de l’entrevista que li ha fet Emma Tomàs al Centre del Carme per al canal Diàlegs. Una estona divertida i amena amb un convidat de luxe que fa dos dècades que està captivant-nos a la televisió i als escenaris. Amb ànima de showman, és el personatge televisiu valencià del moment. 

En l’entrevista, fa un repàs per la seua trajectòria professional, des dels inicis a Canal 9 fins l’actualitat a À Punt i el seu famós ‘Diari de la quarantena’, recentment premiat per la revista Time In per la Millor Iniciativa d’Humor. En este 75é capítol de Diàlegs també han participat amb aportacions i comentaris l’actriu Maria Juan, la periodista Amàlia Garrigós i l’exconcursant d’Atrapa’m si pots David Salinas.

En la mateixa línia en què es va expressar en una entrevista amb Sergi Pau, Alemany es mostra favorable a iniciatives com la comunitat Valentúbers que ajuden a promoure l’ús social del valencià entre els joves. «No demane que feu la novel·la del segle ni la pel·lícula que omplirà totes les sales de cine. Senzillament, feu coses que siguen entretingudes, divertides i que agraden. Perquè moltes vegades les coses més frívoles o superficials són les que provoquen més canvis en el món i en la mentalitat de les persones», proclama Alemany.

Ací, l’entrevista sencera. L’heu de vore! ▶️

 

Top