La pintura i l’escultura arriben a Valentúbers de la mà de Lluci Juan

L’artista d’Aielo de Malferit fa servir YouTube com una eina de suport a les seues classes d’art 

 

Sergi Moyano (@sergimoyano_)

 

? Un nou canal s’ha sumat a la comunitat valentúber! ‘Classes al Taller d’Art’ és un espai cultural amb seu a Aielo de Malferit (la Vall d’Albaida) que combina Art i Educació. Un projecte personal de Lluci Juan, que aprofita la finestra de YouTube per a complementar les classes de pintura i escultura que imparteix a la seua localitat natal. 

Mentre cursava els seus estudis de Belles Arts a la Universitat de València, l’aielonera va crear un taller d’art per als més joves: “Trobava que hi havia una falta d’oportunitats de formació artística i, a banda, en plena crisi econòmica, va ser una vía per a subsistir, també”. “Es tracta d’un espai de llibertat i experimentació”, apunta.

 

Addicionalment, creà el seu canal de YouTube per a difondre la seua tasca: “Vaig creure oportú utilitzar els canals i les formes de comunicació actuals perquè el meu alumnat sol ser molt jove (xiquets i xiquetes), per tant, havia d’adaptar-me al seu llenguatge”, assegura la creadora Lluci Juan. 

Ara, en ple confinament per la Covid-19, Juan ha représ la seua activitat al seu canal de YouTube on publica tutorials sobre papiroflèxia dirigits al seu alumnat. “Jo els explique com fer figuretes i després ells m’ho passen i ho comentem. D’aquesta manera, no perdem el contacte”, assegura.

 

Top