L’atur i la pobresa centren el debat de La Comarca Científica

La Doctora en Economia Carmen Castro desgrana les claus per a entendre els problemes del camp valencià, del despoblament rural o de l’infrafinançament

 

El sociòleg riberenc Alexis Lara entrevista l’economista Carmen Castro en l’últim vídeo de La Comarca Científica. Castro analitza les diferències i les desigualtats econòmiques que evidencien una manca de vertebració territorial. A més, centra el seu raonament en assumptes claus en l’actualitat, com són el despoblament rural, la crisi del camp valencià i l’infrafinançament.

Les comarques valencianes arrosseguen des de l’any 2008 unes taxes d’atur i pobresa per damunt de la mitjana espanyola, segons l’Enquesta de Condicions de Vida de l’Institut Nacional d’Estadística. El màxim de la sèrie històrica va ser l’any 2014, quan quasi el 35% de la ciutadania valenciana estava en risc d’exclusió social. Esta és la realitat que han analitzat des del canal de YouTube de La Comarca Científica.

La Comarca Científica és un espai multimèdia que analitza des de les ciències socials les qüestions socials i polítiques en clau comarcal. El seu primer treball fou un reportatge sobre l’auge dels moviments d’extrema dreta al nostre territori. Un projecte que posa al centre del debat temes transcendents per a entendre la societat valenciana del segle XXI. 

 

▶️ Podeu vore l’entrevista, ací:

 

Top