LLENGUA A L’ABAST: nou fixatge valentuber

Llengua a l’abast és el nou canal que s’ha afegit a la llista de Valentubers! Parlem amb el seu creador, Joan Andreu, per contar-t’ho:

-Qui eres?

Sóc Joan, un amant de la llengua. Al valencià, com l’anomenem en terres valencianes, li he agafat molta estima, la qual he anat forjant alhora que l’anava aprenent més i més, sense les connotacions negatives que apunten els mitjans de comunicació estatals o la gent amb prejudicis cap a llengües estatals diferents del castellà.

-Què és Llengua a l’Abast?

LLENGUA A L’ABAST pretén apropar el valencià a tota persona que s’hi encuriosisca per tal de fer-lo més fàcil, simpàtic i, alhora, rigorós en els continguts; en comptes d’arraconar-lo després d’aprovar l’examen de certificació triat.

Així doncs, aquest canal ofereix vídeos curts per al gaudi comunicatiu i amb estil, els quals assabenten de trucs per a facilitar la comunicació i l’aprenentatge efectiu del valencià, i poder així anar incorporant-lo –almenys parcialment– a la nostra vida quotidiana.

-Per quines raons vares obrir el teu canal? 

D’altra banda, el que més m’ha mogut a obrir aquest canal és el fet de fer que agrade la llengua que compartim des de poc més dellà el nord dels Pirineus fins a poc abans de Múrcia, on tinc família. Com a anècdota, en el seu dia, el fet que arribara el senyal de Canal 9 i TV3 a parts de províncies veïnes com ara Múrcia i Albacete, ha possibilitat situacions agradables com coincidir amb companys de pis s’aqueixos llocs a la sala d’estar, jo anar canviant de canal de TV, parar-me un poc en cadascun i en continuar després de TV3 o C9 dir-me ells: no, no, déjala ahí, que mola. I jo: ah, però que ho enteneu? Resposta: casi todo, y por el contexto ya todo. Em vaig quedar tan extasiat d’una tal resposta que vaig estar rumiant-hi durant una setmana: per què tinc tendència a frenar-me el valencià? Des d’aleshores normalment inicie les converses amb un bon dia o bon dia de vesprada… també amb desconeguts. Així he guanyat molts parlants.

Ara que tinc més temps, he decidit engegar la idea del canal per poder compartir la meua experiència d’aprenentatge i d’ensenyant a tota persona que vulga dissipar dubtes, repassar punts clau o anar complementant sobre la marxa els coneixements que es posseïsquen a hores d’ara.

Top