Miss Tagless, des de YouTube a l’aixeta passant per Comediants. Parlem amb Liz Castro, la creadora de l’aixeta.cat

Sergi Pau (@sergipau99)

Des de fa aproximadament un mes estareu veient stories de Sílvia (@misstagless) sobre nous posts a l’aixeta, la primera valentúber en utilitzar aquesta plataforma,  vosaltres direu, si, però què és això de l’aixeta? Nosaltres hem parlat amb la seua creadora, Liz Castro perquè ens descobrira aquesta nova plataforma.

– Qui és Liz Castro?

Doncs Liz Castro és una escriptora de llibres d’informàtica (HTMLS, EPUB, Perl i CGI…) i també editora de llibres sobre Catalunya en anglès, ja que sóc dels Estats Units. 

– Com va sorgir l’idea de l’aixeta.cat?

Ens vam inspirar en Patreon, que és una plataforma semblant estatunidenca. Volíem que existís una cosa aquí per a continguts d’aquí. La gent hauria de poder viure del que crea, sense que cap institució digui que això val i allò d’allà no. I amb la nova tecnologia, podem arribar a la gent que ens pugui finançar… si cadascú dona una mica, pot funcionar. Podem dir que és part de revolució democràtica, part tecnològica i part projecte creador.

– I perquè aquest nom?

Es diu aixeta perquè la gent finança projectes i així dona diners pels creadors. La gent obre l’aixeta pels artistes. Nosaltres li diem plataforma de micromecenatge continu o recurrent o de subscripció…segons el dia.

La gent hauria de poder viure del que crea, sense que cap institució digui que això val i allò d’allà no.

Bé, ara que ja sabem tots un poc més sobre què és açò de l’aixeta.cat, amb aquest vídeo Sílvia et conta perquè “se’n ha anat” a l’aixeta.??

 Què pots trobar al canal de Miss Tagless a l’aixeta? Cada dia a les 7 del matí, ben matinadora la nostra trasto, puja un escrit; a més, els dilluns a les 19h hi ha nou vídeo i a més per a aquells que tinguen la subscripció de Súper Trastos (3€ al mes) divendres a les 19h tenen un vídeo extra.

Nos vos preocupeu que tot i que Miss Tagless estiga a l’aixeta.cat, açò no significa que el seu canal de YouTube haja mort, sinó que aquells vídeos que Sílvia puge a l’aixeta no seran publicitats abans a cap altra xarxa social, però si després. És a dir, que els vídeos que Miss Tagless puge a l’aixeta els dilluns, els tindrem el següent dilluns a YouTube.

Ja sabeu, si voleu ser mecenes de Miss Tagless i tindre accés VIP a nou contingut, ací vos deixem l’enllaç al seu perfil de l’aixeta.cat ??[ misstagless.aixeta.cat ]

Ahhhhh, que quasi se’m oblida. Miss Tagless la setmana passada es va estrenar com a monologuista al programa Comediants d’À Punt, i com no, aquest monòleg havia de parlar de què són els valentúbers i el seu dia a dia. Ací vos deixem l’enllaç del programa també, que de segur que vos rieu moltíssim. I Sílvia, per a quan un vídeo com a monologuista?

https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/comediants/16-10-2019-comediants-t2-6-miss-tagless

Top