Autoajuda, Coelho i Mr. Wonderful: útil o Psicología barata?

Sergi Pau (@sergipau99)

De segur que coneixes les típiques frases de Paulo Coelho o les de Mr. Wonderful. A molta gent els agrada aquest estil i a altra gent els horroritza. Però tot aquest “estil de vida”, de frases amb ànims i fins i tot per a molts, “cursilades“, realment serveix per a alguna cosa? Quina funció exerceixen en la nostra societat?

A l’últim vídeo de Miquel Tejedor del canal En Psicoteràpia podràs descobrir de la mà d’un professional de la ment en que consisteix tota activitat d’aquest corrent motivacional o d’autoajuda que últimament i d’uns anys cap ací han anat popularitzant-se.

? El discurs motivacional, llibros i xerrades d’autoajuda, les frases de Paulo Coelho i l’estil Mr. Wonderful tene un gran nombre de seguidors. Són considerats per molts com psicologia barata i per molts altres com una ferramenta útil. Quina versió sera la correcta? En aquesta anàlisi intente trobar aquestes respostes. Miquel Tejedor

Com ja és tradicional en els vídeos de Tejedor, els tabús són trencats amb demostracions, exemples i sobretot amb arguments sòlids perquè la realitat d’aquests moviments, discursos i línies motivacionals tenen un objectiu i finalitat emocional que busca una reacció en els seus consumidors, oients, espectadors, etc.

?Tenim totes les metes i objectius al nostre abast?
?Podem conseguir tot allò que volem o desitgem?
?Hi ha un discurs realista?

Descobreix la realitat de Mr Wonderful però també dels discursos motivacionals, realistes i crítics a pel·lícules com “Rocky V”, “En busca de la felicidad” o “El club de la lucha”. Ací teniu el vídeo

Top