Samantha, la veu de Cactus, des de Diàlegs fins a les portes d’OT

Sergi Pau (@sergipau99)

Al capítol 25 de Diàlegs, la nostra estimada Emma Tomàs ens descobria els integrants del grup Cactus. Grup musical valencià nascut a les comarques del Comtat i l’Alcoià amb Samantha i Eldemuro. 

El “boom” de Cactus va esdevindre poc abans de començar l’estiu de 2018 amb la cançò que les va donar resó, “Fusta”. Com bé comentava Samantha al capítol de Diàlegs:

“No sabíem on anavem i amb Fusta ja volíem dir “ací estem”, però no sabiem quina anava a ser la resposta del públic, no sabíem si tancarí em molts concerts, si tancaríem pocs. Estem contents amb el resultat”

Si seguim parlant de Samantha no podem obviar el seu càsting per entrar a les portes de la famosa acadèmia de música, Operación Triunfo. El càsting d’OT va arribar a principis d’aquest octubre a terres valencianes i tot i que al càstin gde 2018 la cantant valenciana no va aconseguir passar la prova, si que ho va fer al de València d’enguany. Ací vos deixem el seu moment al càsting cantant “Estem vius” de Cactus.

Després del boom de Cactus i ara que Samantha està pràcticament a les portes d’entrar a OT, és bon moment per adonar-nos que el valencià ens obri portes i de vegades unes oportunitats magnífiques que per res deixaríem escapar. El fet de què Samantha cantara en valencià i haja aconseguit superar tots els passes d’aquest càsting, on es presentaven més de 1.500 persones, és una prova més que evident d’aquesta defensa ferma de la nostra llengua, que la tenim viva, i tant viva com diu Cactus a la seua cançò, “Estem vius”.

Estem vius, estem vius.
Ens han volgut tombar, però estem vius.

 

 

 

 

 

 

 

Top