Sergi Moyano impartix a Puçol un cicle de formació per a joves youtubers

El redactor de la revista Valentúbers ha sigut el monitor d’unes jornades dirigides a estudiants de primària i secundària

 

REDACCIÓ / VALENTÚBERS

 

Deu adolescents d’entre 11 i 16 anys han participat tots els dijous del passat mes de novembre en el curs «Com convertir-te en un Youtuber», organitzat per la Regidoria de Joventut a l’Espai Jove de la localitat de Puçol, a l’Horta Nord. El redactor de Valentúbers Sergi Moyano ha estat el monitor del curs.

Les jornades han constat de quatre sessions de dos hores cadascuna que han servit per a aprendre nocions bàsiques sobre la comunicació i les xarxes socials. Moyano ha intentat fer comprendre millor com és i com funciona YouTube i, per descomptat, com funciona la creació pròpia de continguts a la xarxa per a la seua difusió. 

Un dels exercicis ha estat gravar un vídeo d’un minut: cada xiquet havia de passar per davant de la càmera. “La naturalitat és la clau de l’èxit. Heu de saber què voleu dir, però no exactament el que direu”, els explicava Moyano, qui també els ensenyà nocions sobre locució, sobretot dirigit als gamers. En l’última jornada elaboraren en equip un vídeo sobre temàtiques relacionades amb la joventut, la societat i la tecnologia. 

Nova “fornada” de youtubers

Per a Moyano, haver impartit estes jornades “ha estat una experiència i un procés d’aprenentatge extraordinaris”, i afegix: “He descobert una nova fornada de youtubers que tot fa pensar que estarà molt més preparada. Les ferramentes, les tenen. Només cal que sàpiguen emprar-les per a crear un contingut de qualitat, tot respectant el codi narratiu del YouTube”. 

Moyano es mostra sorprés pel recorregut tecnològic de les noves generacions: “Dels deu components del grup, cinc ja tenien canal de YouTube i publiquen amb assiduïtat. Xiquets de dotze i tretze anys amb una motxilla carregada de creativitat que han trobat el seu lloc a la plataforma audiovisual més popular del moment”. 

Per últim, Moyano destaca la importància d’educar tecnològicament els més joves. “He intentat fer palés que el codi youtuber comporta una concessió d’intimitat molt alta i que convé posar límits a allò que publiquen. És important que coneguen els riscos i previndre’ls de les amenaces que comporta la xarxa, però al cap i a la fi ells decidixen fins a quin punt estan disposats a retransmetre la seua vida”, advertix. 

 

Top