Teatre d’ombres i titelles de mitjó amb Edu Borja

Sergi Pau (@sergipau99)

Estàs avorrit i ja no saps que fer? Hui que és divendres et portem dos vídeos que a banda de divertits et poden inspirar per fer alguna cosa diferent a casa, tant amb menuts o sense. La iniciativa ens la porta Edu Borja i el seu canal “Edu Borja Teatre de Marionetes” amb qui podràs aprendre a fer titelles amb materials d’anar per casa com mitjons o calcetins però fins i tot pots aprendre a fer una de les més tradicionals apostes culturals xineses com és el teatre d’ombres.

?Però, qui és Edu Borja?

Borja és un prestigiós titellaire valencià que ha treballat fins i tot amb el director suec del Marionetteatern d’Estocolm Michael Meschke, amb qui va girar pel Japó, Corea, Bulgària, Andorra i Espanya. Des de 1990 treballa com marionetista solista i ha actuat en importants festivals internacionals de marionetes de l’estat espanyol i d’altres països. Ha estrenat espectacles de marionetes per a adults (“Solituds”, “T’odio”) i també per a tots els públics (“El Circ La Teranyina”, “Història de Titella”, “Geronto Xou”, “Contes” i “Quixot Viu”).

Edu Borja també és actor de doblatge i va ser pioner del doblatge a València fins al recent tancament de la cadena autonòmica valenciana i a més, ha intervingut en diversos programes de Televisió Valenciana com a actor i presentador.

Realitza conferències, cursos, tallers i seminaris sobre la marioneta, exposicions de la seua col·lecció de titelles, representacions amb el doblatge de pel·lícules, sèries, dibuixos animats i documentals i ha posat la seua veu a grans actors com Karl Malden, Lawrence Olivier, Rod Steiger, Bob Hope, Robert Mitchum, Dudley Moore, Peter Duval, Anthony Queen, Fred Astaire, David Niven, etc., i també a dibuixos animats com Asterix i Bugss Bunny entre altres.

Ha treballat igualment com a actor i marionetista en la companyia Circ Gran Fele en l’espectacle “Pessic de Sal”.

Ací vos deixem els seus dos últims vídeos per aprendre a fer teatre d’ombres així com titelles de mitjons.

? Com fer titelles d’ombres???

? Com Fer Titelles amb Mitjons???

Top