Tornen els ‘Veriueu-ho’ de Xavi Castillo amb un especial sobre la sentència del ‘procés’

“La sentència del procés, l’exhumació de Franco, Abascal en El Hormiguero, el paracaigudista del dia de la hispanitat… Ai, si Berlanga alçara el cap!”, diu el còmic de Pot de Plom

 

Sergi Moyano (@sergimoyano_)

 

L’actor alcoià Xavi Castillo ja feia temps que no pujava els seus famosos ‘Veriueu-ho’, una espècie de vídeos que pretenen fer broma d’allò que l’actualitat política i social ens brinden cada setmana. 

A través del canal de YouTube de la companyia de teatre Pot de Plom, durant quasi 10 anys hem vist retratats, a través de la sàtira de Castillo, personatges com Rita Barberà, Alfonso Rus o el famós “capità moro d’Alcoi”. De fet, podríem dir que l’humorista ha estat un dels primers “valentúbers”, convertint-se sovint en l’altaveu de diverses demandes socials i polítiques.

 

 

Tot i que Castillo ha anat disminuint en els últims anys la seua producció a YouTube, el comediant conserva este espai per a pujar eventualment l’especialitat de la casa: els ‘Veriueu-ho’. L’actualitat, sobretot política, ha inspirat estos vídeos “d’investigació” als quals mai els falten inspiracions. 

“La sentència del procés, l’exhumació de Franco, Abascal a El Hormiguero, el dia de la hispanitat amb el paracaigudista penjant de la farola… Ai, si Berlanga alçara el cap…”, diu el còmic de Pot de Plom en el seu últim vídeo. En ell, repassa les últimes notícies de la política en l’àmbit estatal, fets que qualifica de “esperpento nacional”, i acaba amb un final apoteòsic: “A nosaltres no ens acusareu de sedició, sinó de seducció”. I es descorda el cinturó del pantaló…

 

▶️ Ací podeu visualitzar el vídeo:

Top